Репортаж із Міністром промисловості та технологій Мустафою Варанком (Частина 1: санкції CAATSA)

Міністр промисловості та технологій Мустафа Варанк у своєму інтерв'ю, яке він дав спеціально для Defensehere, зробив дуже важливі заяви. Ми публікуємо першу частину репортажу, в якій іде мова про санкції CAATSA

Defensehere.com: Як вплинуть на турецьку оборонну промисловість санкції США CAATSA щодо Туреччини? Якою буде політика чи які міри прийме Міністерство промисловості і технологій відносно цих санкцій?

Міністр промисловості та технологій Мустафа Варанк:

Для початку нам потрібно визначити, як само ми трактуємо санкції CAATSA. Це рішення є  одностороннім та прийнято однією державою, і саме тому це безпосередньо стосується   суверенітету Туреччини. Такі односторонні підходи не відповідають загальним нормам міжнародного права.

З іншого боку, це дуже неправильний політичний крок, який завдав шкоди нашим мирним відносинам із Сполученими Штатами. Нагадаю, що Туреччина є надійним членом НАТО вже 68 років і ми є одним із 5 союзників, які надають всебічну підтримку НАТО. Рішення про санкції проти такого члена НАТО нічого не дасть США.

Всі необхідні коментарі щодо того, як це вплине на Туреччину в плані оборонної промисловості , вже були зроблені Головою оборонної промисловості. Але я хочу відразу сказати те, що маю сказати наприкінці. Ми не дозволимо цим санкціям впливати на нашу країну та оборонну промисловість. Ми працювали над можливими наслідками цих санкцій і вживаємо необхідних кроків разом із відповідними установами.

Перш за все, варто зазначити наступне: санкції CAATSA розповсюджуються на Управління оборонної промисловості (SSB) та чотирьох високопосадовцем, на чолі із Головою SSB Ісмаілом Деміром. Насправді головною функцією Управління оборонної промисловості є передача проектів підрядникам після їх завершення. Іншими словами, більшість проектів ведуться підприємствами оборонної промисловості. Окрім того, роль SSB - слідкувати за цими проектами. SSB здійснює всі закупівля через своїх підрядників. Навіть якщо проект потребує позики для фінансування, адресат проекту є підрядником проекту.

Підводячи підсумок, хочу зазначити, що справи в оборонній промисловості здійснюються через компанії оборонної промисловості. Ці компанії не підпадають під санкції.
Дякувати Богу, оборонна промисловість Туреччини вже не є структурою, яку можна заблокувати за допомогою явної або неявної санкції. Наші можливості значно покращились.
Варто також зазначити наступне:

Як ви знаєте, санкції CAATSA – не перші санкції, які були застосовані щодо Туреччини в плані оборонної промисловості. Вже протягом тривалого часу спостерігаються спроби зі сторони деяких держав перешкодити розвитку наших проектів в оборонній промисловості.

З розумінням того, що «погані сусіди виживуть і з власного будинку», ми почали самі виробляти продукцію, яку нам не дали. Як ви пам’ятаєте, нещодавно були застосовані санкції проти наших озброєних камер, але тепер ми можемо виробляти ці камери місцевими засобами. І ми можемо збільшити кількість таких прикладів.

Завдяки своїм силам місцевого та національного рівня ми розробили та успішно завершили багато стратегічно важливих продуктів та систем, необхідних нашим силам безпеки. Крім того, своїми силами ми зараз виробляємо більшість підсистем та критичних деталей для них.

З ініціативи нашого Президента турецька оборонна промисловість за останні 19 років досягла значних успіхів та збодула навичок завдяки орієнтованій на результати та інклюзивній політиці. Виробництво, експорт та зріст робочих місць набирали обертів із збільшенням потужності та можливостей у цьому секторі.

Рівень локалізації в цьому секторі, який до 2000-х років становив лише 20 відсотків, зріс до 70 відсотків. Таким чином, іноземна залежність в оборонній промисловості значно зменшилася.
З розвитком сектору наші компанії також набули масштабу, розвинулися та здобули більшу конкурентоспроможність. Сьогодні 7 наших компаній входять до топ-100 світових компаній оборонної промисловості. Безперечно, ця кількість збільшиться.

Нашою відповіддю на санкції в минулому була націоналізація, і вона залишилася такою ж і на сьогодні.

Звичайно, у цьому питанні є суперечності, що базуються на світогляді США та Туреччини. Підтримка та зміцнення силами США структур, які представляють загрозу нашій національній безпеці на кордонах - не нова проблема. Тому, ця ситуація виникла не за часів Трампа, але вона і не була завершена. Не секрет, що є багато питань, щодо яких ми не можемо досягти згоди в регіоні, особливо це стосується стабільності Сирії. Однак у США відбулися адміністративні зміни. Ставлення нового президента та адміністрації також вплине на майбутнє цих процесів. Наразі санкції CAATSA стали результатом невирішених проблем. Ми хочемо вести переговори з підходом до управління, який знайде постійні рішення для наших основних проблем поза CAATSA. Щоразу ми наголошуємо на тому, що ці питання потрібно розглядати холоднокровно і відповідно до наших мирних відносин. Тому я думаю, що нам слід дати час новій адміністрації США. Але зважаючи на застереження у питаннях безпеки Туреччини цього разу це не повинно тривати занадто довго. Я вважаю, що ми можемо встановити більш конструктивні відносини із США в новому періоді.

Якщо повернутися до питання оборонної промисловості, то, звичайно, перед нами постають важливі глобальні гравці. Умови конкурентоспроможності дуже жорсткі. Тому ми без вагань продовжуємо свою роботу. В рамках сфери національних технологій ми продовжуємо підтримувати політику, яка зміцнить економічну та технологічну незалежність Туреччини.

В цьому плані ми створили конкретні стратегії. Ми продовжуємо працювати над планом дій стосовно технологічної компетенції та критичних технологій. Ми хочемо визначити рамки компетенцій у галузі досліджень та розробок для визначення основних напрямків та пріоритетів Національного технологічного руху.

Ми інвестуємо в сферу технології виробництва стратегічних та базових матеріалів, в яких є потреба в основних сферах Туреччини. Таким чином, ми прагнемо зробити свій внесок у зовнішньоторговельний баланс. У найближчий період ми будемо проектувати дослідження та розробки таким чином, щоб досягти  більших результатів у основних сферах.

З іншого боку, питання виробництва технологій починається на стадії встановлення стандартів. Ми також працюємо над цим, ми відстоюватимемо свою позицію за столом переговорів при встановленні таких стандартів. 

Інноваційні підприємці – наші фаворити. Насправді ми зробили багато кроків їм на зустріч, але ми не хочемо сповільнювати свій темп на цьому етапі. Ми працюємо над конкретними підходами відповідно до потреб.

Знову ж таки, ми працюємо над різнобічними підходами для вдосконалення доконкурентної співпраці, що є нашою перевагою як держави. Ми хочемо встановити правильний правовий фундамент для цієї співпраці.

 

Оставьте комментарий