Туреччина продовжує будівництво 4-го корвета MİLGEM для Пакистану

У Карачі приступили до різки листового металу для 4-го корвета MİLGEM, який виробляється Туреччиною для Пакистану.

Церемонія з цієї нагоди пройшла на верфі в Карачі. На ній були присутні командувач ВМС Пакистану адмірал Мухаммед Амжад Хан Ніязі, генеральний директор турецького холдингу ASFAT Есад Айгюн і запрошені гості.

Виступаючи на церемонії, гендиректор ASFAT Есад Айгюн повідомив, що кожен захід, пов'язаний з виробленими Туреччиною для Пакистану корветами MİLGEM, зміцнює братські узи між двома країнами.

За його словами, братські відносини між двома країнами зміцнюються також завдяки злагодженій роботі команди і співпраці.

«На даний момент в рамках проекту MİLGEM побудовано 32 блоки, і вони вже поставлені на спускові салазки. Крім того, 14 блоків, виробництво яких також завершено, чекають своєї установки на спускові салазки, а будівництво 38 блоків триває», - заявив Айгюн.

При цьому гендиректор ASFAT акцентував увагу на тому, що всупереч негативним наслідкам пандемії коронавірусної хвороби було докладено всіх зусиль для того, щоб проект завершився вчасно і відповідно до затвердженого бюджету.

«Скоро всі стануть свідками того, як перший корабель вийде в море. Таким чином, всім друзям, ворогам і всьому світу в цілому буде дано потужний посил про те, що Пакистан і Туреччина завжди будуть діяти спільно», - зазначив Айгюн.

Пакистан підписав угоду з Туреччиною на виробництво 4-го корвета MİLGEM в 2018 році. Перший корвет MİLGEM планується передати ВМС Пакистану в 2023 році.

 

Оставьте комментарий