Церемонія закладки корвета, побудованого для флоту Пакистану, відбулася в Стамбулі

Церемонія закладки третього корвета класу MİLGEM, побудованого для ВМС Пакистану, була проведена командуванням верфі в Стамбулі.

На церемонії були присутні турецькі та пакистанські військові, керівництво ASFAT та представники посольства Пакистану в Туреччині.

Контр-адмірал Іхсан Ахмед Хан, який працює у ВМС Пакистану на Стамбульському суднобудівному заводі, заявив у своїй промові, що церемонія стала важливим моментом для подальшого зміцнення цінностей братерства та дружби між двома країнами.

Подякувавши Міністерству національної оборони та компанії ASFAT, Хан наголосив, що вони дуже задоволені тим, що графік роботи дотримано, незважаючи на пандемію та складний процес будівництва.

Перша різка сталі третього корабля проекту була проведена президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом на церемонії, що відбулася 23 січня 2021 року.

Проект PN MİLGEM

Угода про проект PN MILGEM була підписана між Туреччиною та Пакистаном 6 вересня 2018 року.

У рамках програми PN MİLGEM, яка передбачає 4 кораблі, 2 кораблі будуть побудовані під командуванням верфі в Стамбулі, а 2 кораблі будуть побудовані на Карачі. Останній корабель планується доставити Командуванню ВМС Пакистану в лютому 2025 року.

Оставьте комментарий