Байрактар AKINCI TİHA успішно завершили перше випробування на стрільбу

В рамках проекту, що проводився під керівництвом Управління оборонної промисловості (SSB), Bayraktar AKINCI TİHA (Атакуючий безпілотний літальний апарат), розроблений компанією «Байкар» з внутрішніх та національних матеріалів, успішно пройшов перше випробування на стрільбу 22 квітня 2021 року .   

Піднявся в небо з розумними боєприпасами

Розроблений компанією БАЙКАР перший безпілотний штурмовий літак Туреччини Bayraktar AKINCI, який раніше вже успішно пройшов багато випробувань, вперше піднявся у небо для випробувальної стрільби із боєприпасами MAM-C, MAM-L і вперше із MAМ-T, розроблених на національному рівні компанією Рокетсан.

Перший політ випробувальної кампанії боєприпасів був здійснений 17 квітня за допомогою AKINCI PT-3. Другий випробувальний політ з боєприпасами був здійснений 21 квітня, а перші постріли - 22 квітня 2021 року.

Точне враження у ціль

Під час випробування, проведеного Технічним директором «Байкар» Сельчуком Байрактаром з льотного навчально-випробувального центру АКИНДЖИ в районі Чорлу Текірдагу, всім трьом безпілотним випробувальним боєприпасам без боєголовок, які були направлені з AKINCI TİHA з лазерним наведенням, вдалося вразити цілі з точним потраплянням.

До першого випробування на стрільбу AKINCI TİHA приєдналися також Голова Управління оборонної промисловості Проф. Доктор Ісмаїл Демір, який очолював проект, та Генеральний директор «Байкар» Халук Байрактар. Команду Рокетсан, що знаходилася в Літальному освітньо-випробувальному центрі АКИНДЖИ,  очолили Голова правління Проф. Доктор Фарук Йігіт та генеральний директор Рокетсана Мурат Ікінджі.

MAM-T застосували вперше

Перші випробування стрільби AKINCI TİHA стали також першими для розроблених боєприпасів. MAM-T, новий член сімейства MAM (Mini Intelligent Ammunition), розроблений Рокетсаном на національному рівні, був вперше використаний у цьому тесті. Конфігурація MAM-T Block-1 розроблена для досягнення більшої ефективності боєголовки та більшої дальності, вона має напівактивну лазерну головку, яка забезпечує високу чутливість до рухомих та нерухомих цілей. Розроблений для сумісності з різними платформами, MAM-T може застосовуватися проти броньованих та неброньованих машин, будівель та надводних цілей з дальністю 30+ км у БПЛА.

 

Оставьте комментарий