Компанія «ASELSAN» продала бойовий модуль з дистанційним управлінням у 20 країн

«ASELSAN» завдяки новим продуктам прагне досягти ще більшого успіху, який вже був забезпечений бойовими модулями із дистанційним управлінням, що використовуються в 20 країнах.

Під координацією Президентського управління оборонної промисловості компанія розробляє, виготовляє та передає для використання світовим арміям зброю та системи управління зброєю різного калібру та типу, які можуть бути використані на різних платформах для сухопутних, повітряних та морських операцій.

Системи дистанційного управління зброєю «ASELSAN (UKKS)» використовуються у 20 країнах, включаючи Туреччину. У минулому році компанія інтенсивно працювала над виробництвом, поставкою та розробкою цих бойових модулів.

У відповідності до національних та міжнародних вимог тривало виробництво та поставка 12,7 мм стабілізованої кулеметної системи (Stamp-2), 25 мм стабілізованої гарматної системи (Stop-2) та 30 мм стабілізованої гарматної системи (Muhafız-2), які були розроблені для морських платформ.

В 2020 році компанія підписала контракт щодо «Stamp-2» в рамках потреб Командування ВМС. «Stop-2» експортували до Бахрейну. Також завешені поставки «Muhafız-2» для ВМС Пакистану та ВМС Катару. Були підписані нові контракти на експорт «Muhafız-2» до Катару та Індонезії. Крім того, розпочата робота над розробкою легкої та негабаритної системи нового покоління «Stamp-2L».

Кількість бойових модулів «Sarp» досягла 3 100 шт

Масове виробництво та поставки бойового модулю «Sarp», розробленого для наземних транспортних засобів або стаціонарних об'єктів, продовжувалось в рамках потреб Командування сухопутних військ, Генерального командування жандармерії та Головного управління безпеки (EGM). На кінець 2020 року загальна кількість поставлених систем «Sarp» становила 3100 шт. Минулого року були реалізовані вітчизняні та міжнародні проекти. Був підписаний контракт на експорт бойового модулю «Sarp» до Угорщини, згідно з яким поставки вже завершилися.

В рамках потреб Збройних сил Катару продовжуються поставки протитанкової ракетної системи «Serdar», яка може бути інтегрована з кулеметами та протитанковими ракетами 12,7 мм та 7,62 мм.

Російська зброя і «Sarp-Zafer»

«ASELSAN» продовжує свої внутрішні та міжнародні поставки UKSS, одночасно проводячи дослідження з розвитку для пошуку нових рішень та різних варіантів зброї в системі. У цих дослідженнях виділяються нові версії «Sarp-Zafer», «Sarp-L» та безпілотні збройові вежі «Nefer».

Минулого року в рамках потреб Головного управління безпеки, Збройних сил Катару та Кувейту були проведені кваліфікаційні дослідження та розробки «Sarp-Zafer KPVT», який можна використовувати в кулеметах 14,5 мм калібру російського виробництва,  «Sarp-Zafer NSV», який можна використовувати в кулеметах 12,7 мм калібру російського виробництва, та «Sarp-Zafer», який інтегрується з 12,7 мм/7,62 мм кулеметами.

Крім того, відповідно до потреб Головного управління безпеки, Командування сухопутних військ та Збройних сил Бахрейна була розроблена кваліфікація Sarp-L, яка може бути інтегрована в 7,62 мм/5,56 мм кулемет. В рамках потреб Головного управління безпеки була розроблена та кваліфікована версія Sarp-L, здатна завантажувати боєприпаси зсередини автомобіля.

Оставьте комментарий