Українська компанія SHERP буде виробляти свої позашляховики-амфібії в Туреччині

Українська компанія SHERP, яка продає свої позашляховики-амфібії в різні країни, планує для початку продавати їх Туреччині, а пізніше, співпрацюючи із турецькою компанією ARGO, розпочати місцеве виробництво.

Компанія SHERP, яка представляє свої розробки та веде переговори із різними установами та організаціями Туреччини, провела поблизу Гьольбаши презентацію із тест-драйвом для представників преси.

Посол України в Анкарі Андрій Сибіга, який також приєднався до демонстраційної програми, зблизька оглянув машини та долучився до тест-драйву, сівши на один із позашляховиків.

Посол Сибіга зі свого аккаунта в Twitter поділився на цю тему дописом:  

"Сьогодні під Анкарою було проведено тест-драйв позашляховиків-амфібій виробництва української компанії SHERP. Ці машини легко перетинають усі перешкоди в гірській місцевості, воді, болоті та засніжених районах і дуже ефективні в надзвичайних ситуаціях. Одним словом, майже танки!»

Рушен Ак’їл, генеральний директор ARGO, у своїй заяві для Defensehere.com сказав наступне:

"Ми зв’язані з цією продукцією приблизно з 2016 року. Тоді ці машини вийшли першими. Але це не був фабричний режим виробництва. SHERP за цей час пройшов довгий шлях і став перетворюватися на глобальну компанію. Як результат, дуже хороші розробки стали кінцевим продуктом. Ми маємо 30-річний досвід у переговорах щодо цього питання. А наш досвід роботи з такими машинами становить 10 років.

У Туреччині AFAD, основні енергетичні компанії та компанії з розподілу електроенергії мають близько 700 машин. Коли наша власна продукція була недостатньою, ми почали шукати нові альтернативи і так розпочався наш спільний шлях з SHERP, з якими у нас була спільна мета - стати найкращими у світі. Ця співпраця розпочинається у вигляді дистриб'юторства. Однак у найближчий час планується перейти до монтажу, а потім і до місцевого виробництва у приблизному співвідношенні 50/50. Тим часом ми проводимо двосторонні переговори. Ми неоднократно наголосили на ролі Туреччини в автомобільному секторі. Вона є лідером у автомобільній промисловості та суміжних секторах в Європі. З’явилися нові взаємні можливості закупівель. Наразі наше представництво є не тільки в Туреччині, а і у таких країнах як Азербайджан, Грузія, Вірменія, Іран, Ірак, Сирія та Кіпр. Але крім цього, ми також маємо ресурси і на Близькому Сході. Ми підписали деякі угоди щодо збуту цієї продукції в країнах Близького Сходу. Сподіваємось, що найближчим часом ми досягнемо важливих цілей завдяки нашій співпраці.

Ці машини до кінця наступного року будуть вироблятися в Туреччині

Я думаю, ближче до кінця наступного року машини місцевого виробництва будуть випущені. Вже до кінця наступного року ці машини будуть вироблятися в Туреччині. На початку національний та місцевий внесок становитиме 20 відсотків. Однак через кілька років ця цифра збільшиться. Виробництво в Туреччині стане вигідним для усіх сторін. Адже Туреччина, зважаючи на її близькість до Європи та Близького Сходу, а також ситуацію, що випливає з угоди про Митний союз, стане так званою сходинкою.

Презентація цих машин була проведена у Туреччині в першу чергу для AFAD. Адже їх використовуватимуть у гуманітарних цілях. Окрім цього, органи влади та делегації, зокрема такі установи, як BOTAŞ, Генеральне управління безпеки, Генеральне командування жандармерії, TEİAŞ, а також великі енергетичні компанії, вивчали ці транспортні засоби протягом 10 днів. Вони повідомили нам про свої потреби стосовно цих машин. Ми повідомили про свою можливість задовольнити ці потреби, і таким чином розпочався позитивний і швидкий процес.

Позашляховики-амфібії SHERP 4X4

SHERP пропонує можливість використовувати машини у будь-яких умовах, зокрема таких  як пустеля, сніг, озеро, річка та болото. SHERP класифікується як квадроцикл-амфібія на 5 осіб, що працює в погодних умовах від +40 до -40 градусів.

Окрім військових цілей, SHERP також використовується для гуманітарної допомоги, пошуку та порятунку, будівництва, гірничодобувної промисловості, нафтогазової промисловості та наземного спорту. SHERP, який можна використовувати в складних умовах місцевості із високим схилом, має максимальну швидкість 40 кілометрів.

SHERP, який можна використовувати в будь-яких умовах та полях, має 3 різні моделі: SHERP N 1200, SHERP ARK 3400 та SHERP PRO 1000.

Компанія заявляє, що SHERP не має аналогів у світі за потужністю та можливостями, які вона пропонує.

Штаб-квартира SHERP International, виробника позашляховика, знаходиться в Києві, столиці України.

 

Оставьте комментарий