Турецька аерокосмічна компанія (TUSAŞ) придбала в Україні 14 двигунів для гелікоптера Atak

Турецька аерокосмічна компанія (TUSAŞ) та українська компанія "Мотор Січ" підписали контракт стосовно двигуна бойового ударного гелікоптера важкого класу. В рамках угоди з українською компанією "Мотор Січ" буде поставлено 14 двигунів, а політ ударного гелікоптера важкого класу буде здійснений у 2023 році.

Продовжується робота над розробкою гелікоптера за контрактом стосовно проекту „Штурмовий гелікоптер важкого класу”, підписаним між Управлінням оборонної промисловості (SSB) та турецькою аерокосмічною компанією (TUSAŞ). Ще один важливий поріг подолано для гелікоптера важкого класу, який матиме приблизно вдвічі більшу злітну вагу, ніж поточний вертоліт АТАК.

За угодою між TUSAŞ та Мотор Січ, 14 двигунів буде поставлено для гелікоптера важкого класу, політ якого буде здійснено в 2023 році. Хоча планується поставити загалом 14 двигунів до 2025 року, першу поставку двигунів для ударного гелікоптера важкого класу планується здійснити у вересні 2022 року у кількості 2 штук. Роблячи заяви на цю тему, генеральний директор TUSAŞ проф. док. Темел Котіл сказав: “Як ми обіцяли, була завершена ще одна важлива і критична фаза для нашого бойового ударного гелікоптера важкого класу, який полетить у 2023 році. Уклавши через 2 роки новий контракт, ми запустили проект, який підписали у 2019 році під керівництвом Голови Управління оборонної промисловості. Сподіваємось, у 100-у річницю нашої Республіки ми залишимо важливий відбиток в історії 2023 року як TUSAŞ. Це буде рік, коли майже всі наші проекти здійснять політ».

 

Оставьте комментарий