Інтерв’ю із заступником Міністра національної оборони Мухсіном Дере (частина 1: ASFAT)

Заступник Міністра національної оборони Туреччини Мухсін Дере виступив із важливою заявою в ексклюзивному інтерв'ю для Defencehere. Ми публікуємо першу частину інтерв’ю про компанію “Військовий та суднобудівний завод” (ASFAT).

Defensehere.com: Чи є новий продукт /проект/платформа, над яким наразі працює ASFAT?

Заступник міністра національної оборони Мухсін Дере:

Наша діяльність здійснюється з метою задоволення потреб збройних сил Туреччини щодо зброї та боєприпасів з недорогих, якісних та  максимально локалізованих матеріалів.

Проводячи відповідні дослідження, ми прагнемо реалізувати проекти із високим рівнем націоналізації та локалізації, спираючись на базові та передові технології.

ASFAT A.Ş., яка знаходиться під управлінням нашого Міністерства, пропонує оборонній промисловості кваліфіковану робочу силу складі військової фабрики та верфі та свій більш ніж 30-річний досвід будівництва, модернізації, ремонту та технічного обслуговування.

Основна мета ASFAT - створювати платформи та технології, які відповідають вимогам нашого часу та потребам операційної сфери. Ця компанія, впроваджуючи інноваційні підходи у багатьох проектах, створює продукцію, яка випереджає свій час.

Defensehere.com: Чи почуємо ми найближчими роками більше про назву ASFAT в турецькому експорті оборонної промисловості? Не могли б ви коротко розповісти про експортну діяльність ASFAT?

Заступник міністра національної оборони Мухсін Дере:

ASFAT А.Ş. за допомогою наших військових заводів та верфей продовжує працювати на максимальному рівні над задоволенням національних потреб, а також над збільшенням наших експортних показників, покращенням можливостей та потужності наших військових заводів та верфей і залученням до економіки країни передових технологічних продуктів, націоналізуючи їх.

Як Міністерство національної оборони, ми поставили собі за мету внести серйозний вклад в експорт країни завдяки нашим заводам та верфям, які мають значні можливості у виробництві, модернізації та технічному обслуговуванні та ремонті.

Саме в результаті такого підходу виникла наша організація ASFAT. Рівень виробленої технології та її віддача економіці дуже важливі для нас.

У цьому питанні наша діяльність та переговори стосовно розвитку бізнесу тривають у різних сферах та платформах у багатьох країнах.

Для нас питання експорту - це питання існування. Це необхідність, що перевищує звичайні переваги.

В рамках Національного суднового проекту (MİLGEM) та згідно з угодою, підписаною між Туреччиною та Пакистаном 6 вересня 2018 року, ми плануємо ввести у флот ВМС Пакистану наш інженерний витвір MİLGEM Korvet.

Угода, підписана ASFAT, звичайно, змушує пишатися тим, що на момент підписання вона стала контрактом з найбільшим бюджетом, який був підписаний за один раз в турецькій оборонній промисловості.

Я думаю, що ASFAT внесла нове дихання в сектор з точки зору експорту. Власне кажучи, продукція наших компаній-субпідрядників, які раніше пропонувались службі збройних сил Туреччини за проектом PN MİLGEM на суму 1 млрд. дол. США, отримала шанс бути визнаною на зовнішніх ринках.

Звичайно, це важливий етап. Наш обов’язок - рухатися вперед. Я вірю, що кількість наших проектів буде збільшуватися з кожним днем, і буде сформована екосистема, особливо у сферах технічного обслуговування, ремонту та сервісного обслуговування, а також експорту платформ. Багато компаній знайдуть місце в цій екосистемі, і наш сектор рухатиметься вперед.

Можна ще навести нещодавній приклад:  я хотів би із задоволенням зазначити, що Механічне розминне обладнання (MEMATT) виробництва ASFAT успішно пройшло всі випробування, передбачені міжнародними стандартами, і було експортовано до Азербайджану, нашого побратима.

Важливим моментом також є те, що я хотів би внести корективи у новини про те, що ASFAT A.Ş. є конкурентом наших компаній оборонної промисловості на міжнародних тендерах. Слід зазначити, що ASFAT ніколи не буде конкурувати з нашими компаніями за кордоном і завжди буде готовий до співпраці та підтримки в реалізації проектів.

Оставьте комментарий