Northrop Grumman, tekneler için küçük elektronik harp sistemleri üretecek

ABD Donanması’nın yeni gemi elektronik harp (EW) sistemi, daha küçük teknelere sığacak şekilde küçültülüyor. SEWIP Block III, gemileri her yönden neredeyse anında yanıt verebildikleri için çeşitli saldırılara karşı savunmak için gerekli unsurlar.

Northrop Grumman, ABD Donanması için AN/SLQ-32(V)7 Yüzey Elektronik Harp İyileştirme Programı (SEWIP) Blok III’ün küçük ve hafif bir versiyonunu geliştirme planlarını ilerletiyor.

Sistemin bu küçültülmüş versiyonu, daha küçük gemilere son teknoloji ürünü bir elektronik harp (EW) yetenekleri sağlayabilir – bu, yalnızca RF tehditlerinin gelişmiş pasif tespitini sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda aynı anda birkaç farklı hedefe hassas ve güçlü saldırlar düzenleyebilir.

SEWIP Block III Lite tarafından sunulan yetenekler, gemi karşıtı füzelerden, insansız hava araçlarından, uçaklardan, diğer gemilerden ve daha fazlasından gelen tehditlere yanıt vermek için oyunun kurallarını değiştiren bir unsur olabilir.

Aynı zamanda ikincil bir gemide çok modlu radar ve yüksek bant genişliği iletişim yeteneği sağlayabilir. Gelişmiş SEWIP sistemleri aynı zamanda diğer gemilerdeki SEWIP sistemleriyle ve ayrıca uzay ve havadaki sensörlerle birlikte ağa bağlanabilir.

Kaynak: M5

Yorum yapın