BMC'den Azerbaycan'a dev otobüs filosu

Azerbaycan başta savunma sanayi olmak üzere çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını Türk şirketlerinin ürünleriyle karşılıyor. Bu alanlardan biri de ulaştırma. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye konforu, kaliteli ve güvenli yolcu hizmetlerinin sağlanması için bu yıl 320 yeni otobüs teslim edilecek.

170 adet 9 metre ve 150 adet 12 metrelik otobüsler Türk savunma ve otomotiv şirketi BMC tarafından üretiliyor. Bakü Ulaştırma Ajansı'ndan bir heyet, otobüsleri incelemek üzere otobüslerin üretildiği İzmir'i ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde otobüslerin teknik parametreleri, teslimat süreci ve diğer konular ele alındı.

Otobüslerin ilk bölümünün üretimine testin ardından başlanacağı kaydedildi. Teslimat süreci önümüzdeki aylarda başlayacak ve aşamalı olarak uygulanacak. Otobüs filosunun yenilenmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında son 5 yılda BMC tarafından üretilen 415 otobüs devreye alındı.

Yeni teslimatlarla bu sayı 735’e çıkacak. Azerbaycan'a 9 metrelik Neocity ve 12 metrelik Procity teslim edilecek. Artan otobüs sayısı göz önünde bulundurularak, Azerbaycan’da BMC otobüsleri için yedek parça üretimi olasılığı da değerlendiriliyor.

BMC'den Azerbaycan'a dev otobüs filosu - Azərbaycana 320 avtobus - 320 new buses to Azerbaijan

Yorum yapın