Türkiye'nin alanında ilk silahlı robotu SARBOT'un yeni versiyonu geliyor

SARSILMAZ’ın kendi çatısı altında kurduğu, robotik silah sistemlerine yönelik yeni şirketi tarafından geliştirilen silahlı robot projesi SARBOT, ilk kez Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO 2022’de tanıtıldı.

Türkiye'nin alanında ilk silahlı robotu olan SARBOT'un yeni versiyonu, 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 23’te sergilenecek.

Sarsılmaz Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz, Defensehere.com’a verdiği röportajda, firmanın çalışmalarını anlattı.

"Sarsılmaz, 140 yıla varan geçmişiyle Türkiye’nin ilklerini başardı. Bunlar, av tüfekleri, tabancalar, piyade tüfekleri oldu. Şimdi artık makineli tüfeklerimiz var. ATAK helikopterinin önündeki topu yapıyoruz.

SARBOT, silah sistemi olarak Sarsılmaz’ın bir ürünü olup, altındaki robotik yapı olarak da İstanbul ve Ankara’da çalışan iki ekibimizle geliştirilen yeni bir teknolojidir.

SARBOT, üzerinde adım adım çalışılması gereken önemli bir teknolojidir. Çünkü içerisinde yazılım, servo motorlar, farklı algoritmalar ve bir silah sistemi var. O yüzden biz son hızımızla birlikte bunların üzerinde çalışıyoruz.

Türkiye'nin alanında ilk silahlı robotu SARBOT'un IDEF’te yeni bir versiyonunu göreceğiz. İlerleyen yıllarda ise SARBOT’un ürün ailesini göreceğiz. Farklı amaçları icra edecekler."

Türkiye'nin alanında ilk silahlı robotu SARBOT'un yeni versiyonu geliyor

Yorum yapın