Kore'ye teknoloji ihracatı: Doruk İHA Tespit Radarı

Elektronik, uzay, savunma ve havacılık alanlarında faaliyet gösteren RST, insansız hava araçlarının (İHA) tespitine yönelik geliştirdiği çözümle ihracat başarısına ulaştı. İHA’lardan kaynaklanan tehditlerin artması ülkeleri bu konuda önleyici tedbirler aramaya itiyor.

Bu ülkelerden biri de Kore. Kore, İHA tespiti için aradığı çözümü Türkiye’de buldu. RST, Kore Cumhuriyeti’ne yönelik olarak ihracat sözleşmesi imzaladı. İhracat lisansı da alan şirket, sözleşme kapsamında Doruk İHA Tespit Radarı ile Kore’de çözüm ortağı oldu.

Türk savunma sanayi ürünü DORUK, kara veya deniz üzerinde bulunan düşük irtifada hareket eden hedeflerin tespiti için kullanılıyor. DORUK, 15 kilometreden insan, 28 kilometreden büyük araç, 6 kilometreden İHA, 25 kilometreden helikopter tespiti yapabiliyor.

İHA tespit radarı, yüksek hız ve doğrulukla hedeflerin konumunu belirleyebiliyor. Tespit ve sınıflandırma fonksiyonlarını yerine getirirken, hedefe ait açı, menzil, radar kesit alanı, radyal hız, istikamet, doppler frekans spektrumu genişliği üretiyor ve hedeflerin harita üzerinden takibini sağlıyor. 75 kilogram ağırlığındaki DORUK, kullanıcı dostu tasarımıyla her yerde kolayca çalıştırılabiliyor.

Araba, kamyonet veya römorka kolayca entegre edilebilen Doruk, endüstri standartlarında iletişim ara yüzünü destekliyor. RST, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak ileri teknolojili yazılım, donanım ve sistem çözümlerinin tasarım, geliştirme ve üretim faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Şirket, yönettiği projeler ile temel olarak, kritik sistemlerin tasarımı üzerine bağımsız ve milli bir bilgi birikimi kazanmaya ve bu sistemlerin üretim yetkinliğine sahip olmaya odaklanıyor.

Şirket, radyo frekans ön uç, mikrodalga ve milimetre dalga teknolojileri ile alıcı/verici üniteleri ve uzaktan algılama sistemleri için sinyal işleme konularında bilgi birikimine sahip bulunuyor. RST İHA tespit radarı yanında ayrıca meteoroloji radarı, insan tespit radarı, anten sistemleri gibi çözümler üretiyor.

Doruk İHA Tespit Radarı ile Kore'ye ihracat - UAV detection radar to Korea - Savunma Sanayi

Yorum yapın