Herkes İçin Havacılık Derneği havacılığı sevdirmek için faaliyetler düzenliyor

Öğrenciler tarafından kurulan ve sivil havacılık alanında 2015'ten bu yana faaliyetler yürüten Herkes İçin Havacılık Derneği, düzenlediği çeşitli faaliyetlerle başta üniversite ve lise öğrencileri olmak üzere herkese havacılığı sevdirmeyi amaçlıyor.

Herkes İçin Havacılık Derneği İletişim Başkanı Misli Nur Türkoğlu, Derneği, derneğin faaliyetlerini ve çalışmalarını Defensehere.com’a anlattı.

3150’den fazla üyelerinin, 8 temsilciliklerinin ve 100’den fazla da aktif çalışanlarının olduğu belirten Türkoğlu şunları söyledi:

"Biz 2015 yılında Eskişehir’de kurulduk. Şu anda sivil havacılığın en büyük sivil toplum kuruluşu olarak görev alıyoruz. Öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen en büyük sivil havacılık kuruluşuyuz. Şu anda 3000’den fazla üyemiz var, 8 temsilciliğimiz mevcut, 100’den fazla da aktif çalışanımız var. Havacılığı hem sevdirmek hem havacılık kültürünü yaymak için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Üniversitelere gidiyoruz, liselere gidiyoruz. 

Kuruluşumuz Eskişehir ama yavaş yavaş merkezimizi İstanbul Pendik’e getirdik. İstanbul’da ve Eskişehir’de olmak üzere toplamda 2 tane ofisimiz mevcut. Söylemiş olduğum 8 tane temsilciliğimizde birçok etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Havacılık etkinliklerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerimiz de mevcut. Amacımız herkese havacılığı sevdirmek ve yaydırmak. Bu nokta da birçok etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Aslında biz sektöre aynı zamanda da insan kaynağı sağlıyoruz. 

Bizim üyelerimiz daha çok üniversite öğrencilerinde oluştuğu için biz üniversite öğrencilerin eğitimlerine başladığı zaman ailemize dahil ediyoruz ve onları gerekli eğitimleri, havacılık sevgilerini, fuarlara katılımlarını gerçekleştirerek aslında yavaş yavaş sektörde de yer edinmelerini sağlıyoruz. Bizim üyelerimiz her hafta zorunlu eğitimler alıyorlar. 

Biz bunları gönüllü olarak arkadaşlarımıza gönüllü olarak veriyoruz. Hem onların kişisel gelişim hem de havacılık anlamında kalifiyesini artırmak amacıyla. Bu eğitimler şunlar oluyor; genel havacılık eğitimleri örnek veriyorum hem havacılık işletmesi anlamında hem havacılık teknik anlamında eğitimler veriyoruz. Bu sayede teknik okuyan arkadaşımız işletme anlamında fikir sahibi oluyor, işletme okuyan arkadaşımız da teknik anlamda bir fikir sahibi oluyor. Daha sonrasında kişisel gelişim eğitimleri vererek destekliyoruz. 

Arkadaşlarımızın üyelikleri devam ettiği sürece eğitimlerdir, etkinliklerdir bu tarz fuarlara da katılarak kendilerini oldukça geliştiriyorlar. Bizde çeşitli şirketlerle anlaşmalar sağlayarak onlara bir nevi de insan kaynağı sağlayıp iş anlaşması, staj anlaşması da gerçekleştiriyoruz. 

Bizler liselere giderek aslında 11 ve 12. Sınıftaki öğrencilere aslında daha çok hitap ediyoruz. Biliyorsunuz daha çok arkadaşlarımız bilmeyerek bölümlere geliyorlar, biz havacılığı sevdirmek ve havacılık kültürünü yaymak istediğimiz için havacılığı bilerek gelsinler, bir teknisyen ne yapar, bir teknisyenin çalışma şartları nedir, bir pilot nasıl çalışır, bir pilotun maaşı nedir bunların artısını eksisini anlatıyoruz ki bilerek gelsinler, severek bu işi yapsınlar ve gerçekten kaliteli işlerin çıkmasını istiyoruz. 

Havacılık zaten sevilerek yapılan bir iş biz birçok etkinlik düzenliyoruz dediğim gibi. Bu etkinliklerden bir tanesi de sektör buluşmaları oluyor. Biliyorsunuz ki öğrencilerin sektörle bir araya gelmesi çok önemli biz de bunu aslında üniversitelerde, üniversite öğrencilerinde bu eksikliği fark ederek bunun üstüne birazcık yoğunlaştık. Sektördeki birçok ismi bir araya getirip 8 temsilciliğimizde sektör buluşmaları konferansı gerçekleştirerek aslında sektörle öğrenciler arasında bir köprü görevi kuruyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz, üyelerimiz kendilerini sektörden kişilerden tecrübelerini dinleyerek daha tecrübeli hale getiriyorlar."

 

Yorum yapın