Japonya'da Türk kamikaze Kargu merakı

Türk savunma sanayinin son dönemde en ilgi çeken ürünlerinden olan kamikaze dronelar Asya’nın en büyük ticari medya grubu Nikkei tarafından gündeme taşındı. 

Japonya’nın önemli haber kuruluşlarından Nikkei Asia, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketlerinden STM’nin çalışmalarını gündemine taşıdı.

Asya’nın nabzını tutan Nikkei Asia, söz konusu haberinde STM’nin Otonom Sistemlerine geniş yer verdi. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Nikkei Asia'ya yaptığı açıklamada, Döner Kanatlı Vurucu İHA / Akıllı Mühimmat Sistemi Kargu’ya, Asya ülkeleri de dahil olmak üzere yurt dışından yoğun ilgi olduğunu söyledi. 

Özellikle meskun mahalde güvenlik güçlerine katkı sağlaması planlanan Kargu ile bir binanın ya da mağaranın içine girilip tespit yapılabiliyor, tehdit unsurları etkisiz hale getirilebiliyor.

STM, milli mühendislik kabiliyetiyle geliştirdiği, tek er tarafından gece-gündüz etkin operasyon yapabilen Sabit Kanatlı Akıllı Vurucu İHA Sistemi ALPAGU’nun mühimmatlı test atışını da başarıyla gerçekleştirdi. ALPAGU'nun yurt dışından da talep görmesi bekleniyor.

Japonya'da Türk kamikaze Kargu merakı - Kargu Attack Drone - Savunma Sanayi - Alpagu

Yorum yapın