Türkiye'deki motorlara KEÇİ katıldı

Üst üste üretim ve satış rekorları kıran Türk traktör sektörü, geliştirdiği kabiliyetlerle traktörün kalbine el atıyor. 2021’de 72 bin 600 adetlik üretime ulaşan sektör sayesinde Türkiye, dünyadaki en büyük dördüncü üretici haline geldi.

80 farklı modelle aralarında İngiltere ve Almanya’nın da bulunduğu 41 ülkeye ihracat yapan Erkunt Traktör ( ArmaTrac ), lisans altında yurt dışında da üretiliyor. Ar-Ge çalışmalarıyla teknolojik kabiliyetlerini sürekli geliştirerek transmisyon üretmeyi başaran şirket, buna motoru da eklemek üzere bir süre önce çalışmalara başladı.

Bu çalışmalar sürerken Dünyanın en büyük traktör üreticilerinden Hindistan merkezli Mahindra tarafından satın alınan şirket motor konusundaki çalışmalarını tamamladı. Erkunt Traktör’ün geliştirdiği motora, Latince "keçi" anlamına gelen Capra ( eCapra Engine ) ismi verildi. Motor ilk kez İzmir Fuarı’nda sergilendi.

Çiftçiler tarafından pulluk, kültivatör, patlatma, rotovatör, mibzer, balya makinası, römork, su pompası, slaj makinası, yem karma, ilaçlama makinası gibi birçok tarım uygulamalarında denenen motor, başarılı şekilde testi geçti. Türkiye'nin bir diğer traktör ve dizel motor üreticisi TÜMOSAN, hem ticari hem de savunma sanayi kullanımına yönelik motorlar geliştiriyor ve üretiyor.

Türkiye'deki motorlara KEÇİ katıldı - eCapraEngine - Erkunt Traktör - ArmaTrac - Dizel Motor

Yorum yapın