SSB Sanayileşme Daire Başkanı Özsert'ten OSSA ve üyelerine ziyaret

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Sanayileşme Daire Başkanı İrfan Özsert ve beraberindeki heyet, OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertuğ, İrfan Özsert’e OSTİM’in savunma sanayii alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın sanayileşme uygulamalarındaki çalışmalarını başarılı bulduğunu belirten OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, "SSB’nin sanayileşme modelinin diğer sektörlerde de uygulanması gerekiyor. Tüm kamu kurumlarımıza SSB’nin modelini örnek olarak anlatıyoruz." dedi.

Aydın, İrfan Özsert’e, OSTİM’in diğer sektörel kümelenmeleri hakkında da bilgi verdi.

OSTİM’in 7 sektörel kümelenmesi olduğunu ifade eden Aydın; kümelenmelerin iş ve inşaat makineleri, savunma ve havacılık, yenilenebilir enerji, medikal, raylı sistemler, kauçuk ve haberleşme teknolojileri sektörlerinde yerli ve milli birçok projenin çözüm ortağı olduklarını kaydetti.

OSSA Koordinatörü Dr. Uğur Aydın da kümelenme faaliyetleri, üye firmaların kabiliyetleri ve küme üyesi firmaların yetenek ve kabiliyetlerinin yer aldığı "OSSA Üye Rehberi" hakkında hakkında SSB heyetine bilgi verdi.

Özsert, OSSA Üye Rehberi’nin SSB’nin Yetenek Envanteri ile koordine edilmesi gerektiğine vurgu yaparken  savunma sanayii firmalarının ihracatının geliştirilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Toplantının ardından SSB Sanayileşme Daire Başkanı İrfan Özsert ve beraberindeki heyet, OSSA üyesi firmalardan; EMGE, Tüzün Kardeşler, Ekinoks-AG, KOLT ve Er Kimya'yı yerinde ziyaret ederek firma sahiplerinden bilgi aldı.

 

Yorum yapın