Akıncı TİHA: 3 REKOR, 4 İHRACAT - 4 countries bought AKINCI UAV - Savunma Sanayi - Selçuk Bayraktar

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı, kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu 13 bin 716 metreye karşılık gelen 45 bin 118 fite taşıyarak üçüncü kez kırdı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri huzurunda dayanım, yüksek irtifa ve yüksek hız testleri gerçekleştirmek için havalanan Bayraktar AKINCI B, kendisine ait olan milli bir hava aracıyla ulaşılan en yüksek irtifa rekorunu yeniden kırdı.

Test kapsamında 45 bin 118 fit irtifaya yükselen Bayraktar AKINCI B, 20 saat 23 dakikalık uçuşun ardından Çorlu Hava Meydan Komutanlığındaki Bayraktar AKINCI Uçuş, Eğitim ve Test Merkezine döndü. Bayraktar AKINCI B, halihazırda devam eden test faaliyetlerinin yanı sıra eş zamanlı olarak Anadolu Kartalı Tatbikatında da görev alıyor.

Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 4 ülkeyle, Bayraktar TB2 SİHA için ise 22 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar TB2 SİHA’ların teslimatları sürerken, Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023 yılından itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor.

Akıncı TİHA: 3 REKOR, 4 İHRACAT - 4 countries bought AKINCI UAV - Savunma Sanayi - Selçuk Bayraktar

Yorum yapın