HAVELSAN SUIT Programı'nın son başvuru tarihi uzatıldı şartları güncellendi

HAVELSAN’ın, lisans ve yüksek lisans projesi bitirme programı SUIT’e başvurular 1 Kasım 2022’ye uzatıldı, başvuru şartları da güncellendi.

HAVELSAN SUIT Programı; HAVELSAN SUIT-Klasik, HAVELSAN SUIT-Plus ve HAVELSAN SUIT-Bigg olmak üzere üç farklı kategoride düzenleniyor.

HAVELSAN SUIT - KLASİK

Bu program, kendi seçtiği konuda bitirme projesi yapmak isteyen öğrenci veya öğrenci gruplarının başvuru yaptığı bir program.

Programa kabul edilen öğrenciler, sundukları proje konusunda HAVELSAN mühendislerinden bitirme projesi için  sonuna kadar teknik mentörlük alabiliyor.

Kimler Başvurabilir?

Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği ve Yapay Zeka Mühendisliği vb. faaliyet alanlarımızda eğitim gören öğrenciler.

HAVELSAN SUIT - PLUS

Bu program, HAVELSAN’ın ihtiyaç duyduğu konularda tanımlanan problemleri çözmek için öğrencilere tanımlanan konularda gerçekleştirilen projeleri kapsıyor.

Programa başvuran adaylar arasında verilen görevler neticesinde başarılı bulunan ekip/ekiplere mentörlük yapılıyor. Proje sonunda çıkan ürünün uygun olması durumunda HAVELSAN’da kullanılıyor.

Kimler Başvurabilir?

Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği,Endüstri Mühendisliği,Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Yapay Zeka Mühendisliği vb. Faaliyet alanlarımızda eğitim gören öğrenciler.

2022-2023 yılı Çağrı Başlıkları:

  • Görünür Işık ile Geniş Bantlı Haberleşme
  • Su altı otonom araç kontrol kartı tasarımı
  • VOSK ile Özelleştirilmiş Sesli Komut Sistemi
  • Su altı pasif dinleme ile aktif kaynak tespiti
  • KOVAN Lojistik Uygulaması ve Coğrafi Bilgi Sistemi içerisinde yer alan tesis lokasyon/konumlandırma verilerinde karar destek sağlanması
  • Otonom Kara araçları projesi kapsamında kinematik/dinamik denklemlerin Unreal’da gerçeklenmesi
  • Windows İşletim Sisteminde Global Yazıcı Sürücüsü Geliştirilmesi
  • Kullanıcı Anomali Davranış Tespit Etme Sistemi
  • Depo İçi Malzeme Yerleşim Planlaması/optimizasyonu
  • Otomatik çoklu hedef izleme algoritmalarının GPU ile paralel hale getirilmesi
  • Teknoloji ve Varlık Yönetimi Raporlama ve Arayüz Geliştirmeleri (Frontend (Önyüz) teknolojilerine hakim (örneğin JavaScript ve VueJS)
  • Veritabanı üzerinde Arama Motoru Geliştirmeleri (Veritabanı sistemleri dersi almış olma, Temel yazılım bilgisine sahip olma, tercihen GIT sürüm kontrol sistemini kullanabilme)

HAVELSAN SUIT - BIGG

Bu program, girişimci olmak isteyen üniversite öğrencilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için HAVELSAN BIGG-JET programına katılacak adayların seçimi için tasarlandı.

Bu program ile yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanıyor.

HAVELSAN BIGG - JET Programı nedir?

JET Hızlandırma Programları HAVELSAN Yıldız Açık İnovasyon Merkezince her dönem farklı temalarda yürütülen girişimci hızlandırma programı. SUIT - BIGG’de başarılı bulunan aday grup, HAVELSAN BIGG programına katılmaya hak kazanıyor. Seçilen girişimcilere eğitim ve mentörlüklerle iş fikrinin teknik ve ticari açıdan doğrulanması, iş planı hazırlanması ve prototip geliştirilmesi faaliyetleri destekleniyor.

Program katılımcıları, teknik mentörlük yanı sıra ticari alanda faaliyete başlayabilmeli için çeşitli eğitimler alıyor.
Programa ön başvuru tarihi itibariyle üniversitelerin;

Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrencileri, aşağıda belirtilen şartları taşımaları halinde başvuru yapabilirler.

Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknobgirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olması, Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer alınmaması, HAVELSAN ve TUSAŞ ile herhangi bir iş akdi içerisinde bulunulmaması gerekiyor.

Yorum yapın