ASELSAN ile KARSAN arasında 12,6 milyon avroluk sözleşme imzalandı

ASELSAN ile KARSAN arasında e-JEST elektrikli minibüslerinin ASELSAN elektrikli çekiş sistemi bileşenleri kullanılarak üretilmesine ve ASELSAN'a satışına ilişkin 12,6 milyon avroluk sözleşme imzalandı.

Sözleşme kapsamında, KARSAN'ın e-JEST elektrikli minibüsleri ASELSAN elektrikli çekiş sistemi bileşenleri kullanılarak üretilecek ve ASELSAN’a satılacak.

Sözleşmeye göre, son araç teslimatının süresi 20 ay olarak belirlendi.

KARSAN’ın ASELSAN ile sözleşme imzalanmasına ilişkin açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlandı.

"KARSAN ile ASELSAN arasında, e-JEST elektrikli minibüslerinin ASELSAN elektrikli çekiş sistemi bileşenleri kullanılarak üretilmesine ve ASELSAN'a satışına ilişkin anlaşmaya varılmış olup 12.599.199,80 EURO tutarında bir sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmeye göre, son araç teslimatı süresi (20) yirmi aydır.

Bu açıklama ASELSAN'dan alınan 11/11/2022 tarihli izne istinaden yapılmıştır.

Bu açıklamada bahsi geçen sözleşmeye ilişkin olarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 2022/21 sayılı kararı ile SPK Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1) 6'ncı maddesi çerçevesinde, söz konusu sözleşme imzasına ilişkin içsel bilginin süreç sonuçlanana kadar kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir. İçsel bilginin kamuya açıklanmasının ertelenmesi kararı, Şirketimizin yasal haklarının, rekabet gücü ve pazarlık gücünün korunması amaçlarıyla, yatırımcıların yanıltılmasına yol açmamak adına alınmıştır.
Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla sunulur."

Yorum yapın