Bedrettin Dalan ve Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Teknopark İstanbul’u ziyaret etti

Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan ve Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu eşliğinde, Cube Incubation’da girişimcilerle bir araya geldi.

Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan ve Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Teknopark İstanbul‘a ziyarette bulundu. Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu eşliğinde gerçekleşen ziyarette Dalan ve Bingöl, Cube Incubation’da girişimcilerle buluşarak projelerini dinledi. Bedrettin Dalan, ziyareti sırasında, Avrupa’da birçok kuluçka merkezi gezdiğini ancak hiç bu kadar büyük ve güzel bir kuluçka merkezi görmediğini belirtti. Program Foxlab Robotics, Soyl Gel ve Re-Algae firma ziyaretleri ile sona erdi.

Yeditepe Üniversitesi’nin “Üniversite-Sanayi İş Birliği” çerçevesinde hayata geçirdiği Ar-Ge merkezi projesi kapsamında Teknopark İstanbul’da bir binası bulunuyor. Çevre ve insan dostu tasarım ve uygulama süreçlerine dahil olarak LEED v4 Core & Shell (Çekirdek & Kabuk) kategorisinde GOLD seviyesinde sertifika almaya hak kazanan Yeditepe Üniversitesi Teknopark binası bünyesinde üniversite Ar-Ge laboratuvarları yanı sıra, sanayi kuruluşlarının ofisleri de yer alıyor. Proje kapsamında binada daha az enerji ve su tüketmek amacıyla, enerji tasarruflu cihaz ve sistemler kullanılıyor.

BİLİM ÜSSÜ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

"Araştıran, Keşfeden ve Üreten Üniversite" vizyonuyla 1996'da İSTEK Vakfı'nca kurulan Yeditepe Üniversitesi, ulusal ve uluslararası 223 buluşa patent aldı, güçlü akademik kadrosu ve bilime yön veren buluşlarıyla bilim üssü oldu.

Yeditepe Üniversitesi Onursal Başkanı Bedrettin Dalan’la birlikte Teknopark İstanbul’u ziyaret eden Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, “Bilime yön veren güçlü akademik kadromuzla uluslararası platformlarda kabul gören, çağdaş, araştırmacı, yenilikçi, teknolojiye hâkim, dünya kültürünü tanıyan gençler mezun ederek, iş dünyasına etkin ve yetkin mezunlar kazandırıyoruz. Bilgi ve teknolojiyi ürüne dönüştürerek, bilimin toplum yararına kullanılmasına öncülük ediyoruz. Atamızın bize bıraktığı güzel ülkemizi her gün bir adım daha ileriye taşımak için Yeditepe Ailesi’nin, kararlılıkla çalışacağını bilmek, bana güç veriyor" dedi.

Başarısı Tescilli

Yeditepe Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı'ndan başarıyla geçti. Green Metric, ISCN ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı gibi küresel ağların da üyesi olmasının yanı sıra ayrıca Asya'nın En İyi Üniversiteleri, Klinik ve Sağlık, Genç Üniversiteler ve BM Sürdürülebilir Kalkınma amaçlarından olan 2022 THE Dünya Üniversiteleri sıralamasında, 17 küresel amaçtan 17'sinde üst sıralarda yer aldı.

Laboratuvar Sayısı: 500

Yeditepe'de, 14 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 500 laboratuvar ve 46 stüdyoda donanımlı gençler yetiştiriliyor. 54 Ulusal Tescilli Patent, 169 Uluslararası Tescilli Patent, 126 Ulusal Patent Dosyası, 425 Uluslararası Patent Dosyası, 1576 Ulusal-Uluslararası Proje çalışması var.

Yeditepe Üniversitesi Kimlik Kartı

Kuruluş: 1996

Kurucu ve Onursal Başkan: Bedrettin Dalan

Rektör: Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl

Öğrenci Sayısı: 17 bin 296

Akademisyen Sayısı: Bin 509

Fakülte-Meslek Yüksek Okulu (MYO): 13 fakülte, 2 yüksekokul, 1 MYO

Burs: Öğrencilerin yüzde 53'ü yüzde 50 ve yüzde 100 burslu

Barınma: 3 bin 409 yatak kapasiteli kız/erkek yurtları bulunuyor

Mezun İstihdamı: Yüzde 60'ı mezuniyet sonrası, kalanı ilk 6 ayda iş buluyor

Öğrenci Kulübü Sayısı: 53 kulüpte, 38 branşta 55 spor takımı

Kampüs: Ataşehir-İstanbul

Yorum yapın