Teknopark İstanbul'da yerli afet yönetim platformu geliştirilecek

Cloudpeer, stratejik finans kurumlarında kullanılan finansal karar destek ve risk yönetimi çözüm altyapısını, afet ve felaket yönetiminde de uygulanabilir bir sisteme dönüştürecek.

Teknopark İstanbul’da yerleşik Cloudpeer, stratejik dijital dönüşüme dair Ar-Ge projelerinin çıktılarını, mevcut ticari ürünlerini; felaket riski ve afet yönetiminde kullanılmak üzere kamu-özel işbirliğine açıyor. Cloudpeer’in geliştirdiği finansal karar destek ve risk yönetimi çözüm altyapısı; afet yönetiminin temellerini oluşturacak bir sisteme dönüşüyor. Firma, sistemin kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılabilmesi için ihtiyaç duyulacak ortak Ar-Ge desteğini de sunuyor. Cloudpeer, afet ve felaket durumlarına yönelik çözümleri ile Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi’nin girişimciler için yeni başlattığı Helpcube Hızlandırma Programı’nda yer alıyor. İstanbul Ticaret’in sorularını, Cloudpeer’in kurucusu bilgisayar mühendisi Gürkan Öztürk cevapladı.

DERİN TEKNOLOJİ ÜRETİCİSİ

Cloudpeer’in faaliyetleri neler?

Misyon-kritik, yüksek performanslı ve güvenlikli B2B dijital dönüşüm platform teknolojileri üzerine faaliyet gösteren bir derin teknoloji şirketiyiz. Çeşitli finansal teknoloji, elektronik imza ve e-sözleşme dönüşüm ürünleri ile hem finans hem de reel sektöre yönelik yazılım çözümleri geliştiriyoruz. Her ölçekteki işletmenin tüm iş süreçlerini, dış ilişkilerini, güvenli ve verimli şekilde dijitalleştiriyoruz.

ULUSAL AFET YÖNETİMİ

Afet ve felaket yönetimi geliştirme fikri nasıl oluştu?

Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesine giden ekip arkadaşlarımızdan gelen geri bildirimlere göre en büyük eksik; kurum, kuruluş ve kişilerin rol ve yetkilerinin net olmaması ve yetersiz koordinasyondu. İnsan kaynakları, makina, teçhizat ve ayni yardımların ihtiyaca bağlı olarak etkin yönlendirilememesi de bir diğer önemli eksiklikti. Böylece finans sektörüne yönelik çözümlerimizi; kendini ispatlamış yerli teknoloji ile ulusal bir afet yönetim sistemi yapısı kurmak için farklılaştırarak kullanmaya karar verdik.

7 BİN KOBİ’YE HİZMET

Sektörel çözümleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

2022 yılında KOBİ’ler başta olmak üzere binlerce yararlanıcısı olan 4 stratejik platformu hayata geçirdik. Çözümlerimiz 20’den fazla banka ve 7 binin üzerinde KOBİ’nin hayatına dokundu. Ar-Ge projelerimizin çıktılarının bazıları ürün seviyesini de aşıp şirketleşti.

ÜRÜNLERİMİZ ŞİRKETLEŞTİ

Şirketleşen ürünleriniz hangileri?

Elektronik imza tabanlı elektronik sözleşme ve uzaktan kimlik doğrulama dönüşüm çözümleri sağlayıcısı ‘imza.io’ bunlardan biri. ‘imza.io’, 2021 yılında iki Türk ve bir İngiliz kurumsal yatırımcı katılımı ile şirketleşti. Dünya çapında yenilikçi teknolojisi ile kısa sürede 10’dan fazla banka ve finansal kuruluşta kullanılmaya başlandı.

Philip Morris, Türkiye’deki geniş tedarik zincirinin kağıtsız ve temassız dijital bir ekosisteme dönüşümünü ‘imza.io’ ile gerçekleştiriyor.

İŞ MODELİ İHRACATI

Geliştirdiğiniz platformların faydaları neler?

Birçok büyük kamu ve özel banka yanında binlerce işletmenin faydalandığı yerli platformlar; hem ithal ikamesi sağlıyor hem de Türkiye’nin stratejik finansal verisinin güvenli şekilde işlenmesini, saklanmasını mümkün kılıyor. Kamu ve özel sektördeki önemli kurum ve kuruluşların paydaşı olduğu projelerimiz dünya çapında yenilikçi iş uygulamaları doğurdu. Bu sinerjiyi Türkiye’den dünyaya finansal teknoloji ve iş modeli ihracatı yaparak taçlandıracağız.

STRATEJİK MÜŞTERİLER

Stratejik iş ortaklarınız kimler?

İnovatif ürünler ve hizmetleri ile dünyanın örnek alınan lider kredi bürolarından Kredi Kayıt Bürosu, ülkemizin ve dünyanın önde gelen bankacılık ve finans teknoloji şirketleri arasındaki Intertech, TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu SD2 öne çıkan iş ortaklarımız.

GELİŞTİRDİĞİ DİĞER ÇÖZÜMLER

Kredi ve risk ürünleri karar destek, risk derecelendirme ve risk izleme altyapıları.

Tedarik zinciri finansal sağlık izleme, ticari kredi ve finansal risk yönetimi.

Kredi kefalet, garanti ve kredi pazaryeri platform altyapıları.

Teminatlı, varlığı ve gelecek nakit akışına dayalı menkul kıymetleştirme.

Blokzincir tabanlı ödeme ve doğrudan borçlandırma.

Elektronik imza, e-sözleşme ve yasal kimlik doğrulama.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?

Her türlü afet ve felaket riskine karşı ilgili kurum ve kuruluşları uyaracak.

Afet ve felaket öncesinde, muhtemel sevk ve idare senaryolarına ilişkin simülasyon ve tatbikatları gerçekleştirecek.

Geçmiş ve anlık verilerle, karar almayı ve süreç koordinasyonunu hızlandıracak.

Sahadan personelden gelen anlık bilgileri ilgili kurum ve kuruluşlara iletecek.

Bu süreçte rol alan kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının sevk ve idaresini koordine edecek.

Temel verileri toplayıp, işleyerek; yardım türünü ve yardım için öncelikli yerleri tespit edecek.

GÜVENLİ ULUSAL MESAJLAŞMA

“Afet ve felaket sonrasında ilgili kurum ve kuruluşların, insan kaynaklarının anlık olarak birbirlerine ulaşabileceği, talimat ve yönlendirmelerin iletilebileceği, anlık saha istihbaratının sağlanabileceği güvenli ulusal mesajlaşma altyapısı da sistemimizin önemli özelliklerinden biri.”

ZİRAAT’E ‘DİJİTAL ÇEK’

“Cloudpeer iştiraki Pospay’in ürünü Posçek; kredi kartı ile satış yapan işletmeler için yenilikçi bir dijital çek uygulaması. Posçek’in faydalanıcıları, peşin ya da taksitli kredi kartı satışlarından kaynaklı banka alacaklarını uygun maliyetlerle banka ödeme garantili bir çek haline getirip, ödemelerinde kullanabiliyorlar. Geçtiğimiz yıl Ziraat Bankası tarafından müşterilerine sunulan Posçek’i, iki büyük özel banka, müşterilerine kullandırma aşamasında.”

İLK RİSK YÖNETİCİSİ

“Türkiye’de bir ilk olacak yeni girişimimiz Neorisk’i hayata geçiriyoruz. Neorisk, sektör bağımsız orta ve büyük ölçekli işletmelerin, finansal risk yönetimlerini, bankacılık seviyesindeki teknoloji altyapısı üzerinde bulut temelli olarak gerçekleştirmelerini sağlayacak.”

Yorum yapın