Elektroland Defence firmasının insansız kara araçlarını inceledik (Röportaj)

Elektroland Defence Satış ve Pazarlama Sorumlusu Göktuğ Türk, Elektroland Defence'in insansız kara araçlarını  Defensehere.com'a anlattı.

Tamamen insansız kara aracına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Türk, şunları söyledi:

Elektroland Savunma Sanayii Anonim Şirketi, 2002’den bu yana robotik, mekatronik, elektronik tasarımlar ve üretimler üzerine çalışmalar yapıyor. Yüzde yüz yerli ve milli üretimler yapmaktayız.

Ürün yelpazemiz tam anlamıyla insansız kara araçlarıdır. Bu boyutlarda aslında sınıflandırmalarımız ağırlıklar üzerine gitmektedir. Aslında bizim 5 kg’dan başlayıp, 2 tona kadar olan araçlarımız mevcut.

Talepler oluşmaya başladı

IDEF 2021’e özel sergilediğimiz Hançer ürünümüzü ilk defa burada gösteriyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın önderliğinde yürütülen yarışma kapsamında 4 firma içerisinde hazırladığımız mobil platformumuzla silah kulesi üzerine entegre edilmiş haliyle yarışmaya dahil olduk. Şuan yarışma adımları devam etmekte, Savunma Sanayii Başkanlığı bütün test aşamalarını çok titizlikle yürütmekte olup, sonucu beklentimiz birkaç ay içinde belirlenecektir. Çoktan Türkiye üretimi açısından ciddi talepler, özellikle sosyal medyada yayıldıktan sonra talepler oluşmaya başlamış ve inşallah ihracatlar da başlayacaktır.

Müşteriye özel modifiye

Boğaç, prototip ve tasarımıyla her şeyi bize ait olan yerli ve milli bir ürünümüz. 6x6 tahrik sisteminde ters dönebilir özelliklere sahip, çok amaçlı mobil platform olarak sunduğumuz bir ürün. Şuan üzerinde gördüğünüz sistem, ilk defa IDEF 2021’de sergilediğimiz yaralı taşıma, kurtarma operasyonlarına yönelik sedye. Bundan önce ki fuarda biz silah kulesiyle birlikte göstermiştik. Çok amaçlı dememizin sebebi esasında Boğaçta bu özelliği, Boğacı ne özellikte istersek, müşteriye özel olarak modifiye edebiliyoruz. Bu özellikler ile birlikte Boğaç dünyada nadir hatta tek diyebileceğimiz özelliğe sahip bu ebatlarda bir insansız kara araçlarından yegânesi.

Elektroland Defence firmasının insansız kara araçlarını inceledik (Röportaj)

Yorum yapın