İstanbul Silah’ın geliştirdiği tüfekleri inceledik (Röportaj)

İstanbul Silah Satış ve Pazarlama Müdürü Burak Ünver, İstanbul Silah tarafından geliştirilen İmpala Plus kinetik yarı otomatik 12 kalibre, Monza 308 kalibre yivli av tüfeği ve askeri keskin nişancı tüfeğini Defensehere.com'a anlattı.

Burak Ünver, 2003 yılında kurulan İstanbul Silah’ın, 5 yılda 30’dan fazla ülkeye distribütörlük verdiğini belirtti.

Monza 308 kalibre yivli av tüfeğinin askeri versiyonunu da geliştirdiklerini ifade eden Ünver, şunları söyledi:

“İstanbul Silah 2003 yılında kurulmuş bir sanayi kuruluşudur. Yolculuğuna başlarken av ve spor tüfekleri üretmek üzere kuruluşu gerçekleşiyor. 15 yıl kadar fason imalat yapıyor, aslında dünyaca bilinen burada telaffuz etmemin doğru olmayacağı birkaç markanın hem bitmiş ürünlerini hem parçalarını üreterek bir 15 yıl kadar, bir nebze mahkûm işletme konumunda bir nebze Ar-Ge’sini ve kalite kontrol anlayışını, teknolojisini Avrupa ve Amerika standartlarına getirerek geçiriyor.

2016 yılına gelindiğinde kendi markasıyla da, yani yerli markalarımızın yurt dışında Türk silahı olarak bilinmesinin öneminden ötürü bu “İmpala Plus” adını verdiğimiz kinetik yarı otomatik 12 kalibre av tüfeği ile piyasaya çıkıyor, 5 yılda şuanda 30 ülkeden fazla distribütörlük verilmiş durumda ve dünya genelinde satış ağı kuruluyor.

2016 yılından beri bu devam ederken, 2018 yılına geldiğimizde 308 kalibre yivli bir av tüfeği olan “Monza” piyasaya çıkıyor. Monza basit, güvenilir, hafif bir av tüfeği olarak tasarlanmış ve önemli özellikleri; boltunun kolaylığı yani çok sürtünmesiz, rahat çalışan bir bolta sahip, çıkarılabilir ergonomik bir 5’lik ve 10’luk bir şarjörü var. Anahtar kullanmadan tamamen parçalama imkânı var, arazide temizleme çok uygun; bu sivil versiyonudur. Sivil versiyonunu da yine Avrupa ve Amerika, Rusya başta olmak üzere birçok ülkede pazarda yerini oturttuktan sonra aslında temelde yalnızca bir şase değişikliğiyle ve birkaç konfigürasyonu ile oynayarak askeri versiyonunu geliştirdik.

Askeri versiyonunda intikal sırasında kolaylık sağlaması için bir katlanabilir dipçik opsiyonu var. Sırt çantasına koymak, saklamak mümkündür. Tabii çatal ayak, gece görüş gibi birçok aksesuar takılacağı için her tarafı raylarla donatılmış vaziyette, bu da yine kolay sökülüp takılan arazi kullanımına, değişen şartlara adapte olmaya mümkün basit ve güvenilir bir tasarıma sahiptir.

İmpala Plus ve Monza’yı kendi markamızla dünya pazarlarına çıkartıyoruz. Bunun haricinde fason imalat grubunda bilinen markalara ürün yapma durumumuzda devam ediyor. Daha sonra ilerleyen zamanlarda kalibre seçenekleri, namlu boyu veya diğer çaplarda seçenek ve versiyonları gelecektir.

Biz %99,7 ihracat çalışıyoruz. Aslında adet bazında Türkiye’de sivil piyasaya en çok tüfek üreten firmayız. Askeri alanda bir çalışmamız şuanda yok. İhtiyaca göre dönem dönem oluyor ama normalde asıl uzmanlık alanımız sivil piyasadır ve dünya pazarlarıdır. Dediğim gibi %1’in altında bir pazar payımız var Türkiye’de; kendi üretimimizin %1’i Türkiye’ye gidiyor. Geri kalanın tamamı ihracat olarak çalışılıyor.”

İstanbul Silah’ın geliştirdiği tüfekleri inceledik (Röportaj)

Bu haberi diğer dillerde de okuyabilirsiniz

Yorum yapın