Mayın dedektörü Ozan ve Alper dünyaya açıldı

Operasyon bölgesindeki güvenlik güçleri için en önemli tehditlerden birini mayınlar ve el yapımı patlayıcılar oluşturuyor. Türk savunma sanayisinde faaliyet gösteren bazı şirket ve kurumlar bu tehditlerin tespiti ve ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor. 

Söz konusu kuruluşlardan biri de TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM). TÜBİTAK BİLGEM güvenlik güçlerinin yurt içi ve sınır ötesi intikal bölgelerinde mayın ve el yapımı patlayıcı tehditlerinden korunmasına yönelik çözümler geliştiriyor.

TÜBİTAK'ın geliştirdiği elde taşınabilir metal mayın dedektörleri Ozan ve Alper, güvenlik güçleri tarafından kullanılıyor.  Türk Silahlı Kuvveterine bugüne kadar 917 adet katlanabilir metal mayın dedektörü teslim edildi.

Askerlerin sınır ötesi ve sınır içi intikal bölgelerinde gerçekleştirdiği mayın ve el yapımı patlayıcı aramasını hızlı, kolay ve yüksek doğrulukta yapılabilmesi için geliştirilen Ozan, hafifliği, boyutu ve görev tamamlama yeteneği ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahadaki en önemli yardımcılarından biri oldu.

Yurt dışında 450 adet sipariş alan Ozan, 2021'de ilk kez ihraç edilecek. Yurt dışından 200 adetlik sipariş alan Alper ise ilk büyük ihracatını gerçekleştirecek.

Mayın dedektörü Ozan ve Alper dünyaya açıldı - New mine detectors started exporting - Savunma Sanayi

 

Yorum yapın