Yavuz obüsü TSK'nın ateş gücünü artıracak

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ateş gücüne büyük katkı sağlayan paletli Fırtına obüsünün yanına 6x6 araç üzerine monteli Yavuz geliyor. Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu ile YOL-BAK ile geliştirdiği T-155 Yavuz obüsü 2016 yılında geliştirilmeye başlandı ve ilk kez 2017’de tanıtıldı.

Geçen sürede Yavuz ile ilgili yürütelen arazi ve atış testleri başarıyla tamamlandı. Testlerde, T-155 Yavuz Obüsü arka arkaya 6 atışı sadece 1 metre sapma ile hedefe ulaştırarak topçu atışında kabul edilebilir limit olan 30 metrenin oldukça altına ulaştı.

Yavuz, mobilite ve hareketliliği ön plana çıkarmak amacıyla bir araç üstü top uygulaması olarak geliştirildi. Fırtına ile aynı mühimmatları kullanan, hedef tahribat etkinliği çok yüksek olan Yavuz, mühimmatını kendi taşıyabiliyor.

Zırhlı güvenliğe sahip Yavuz, saatte 90 kilometre hıza ulaşabiliyor. Sistemin atışa hazırlanma süresi en fazla 1 dakika, atışı tamamlayıp mevzi değiştirmesi en fazla 2 dakika sürüyor. Yavuz, 5 mürettebatı taşıyacak kapasitede çift kabine sahip bulunuyor.

Yavuz obüsü TSK'nın ateş gücünü artıracak - Yavuz howitzer ready for duty - Savunma Sanayi

Yorum yapın