Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı

Savunma sanayinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile ASELSAN Konya arasında Haziran ayında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında kurulan ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2021/2022 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle eğitim öğretime başlayacak.

ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin tanıtım videosunda şu ifadeler yer aldı:

"İstihdamdaki değer zincirinin önemli bir parçası olan proje, savunma sanayiinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunacak. 

ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi sadece Konya’ya değil Ülkemize de donanımlı ve gerekli teorik ve pratik altyapıya sahip personel temininde kıymetli bir kaynak ve bu alanda örnek bir proje olacaktır. 

Mesleki eğitimin, orta öğretimden başlayarak doktora sonrasına kadar bütünleşik bir şekilde yapılması öncülük eden Milli Eğitim Bakanlığının politikaları içinde önemli bir yere sahip olacak proje, 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle eğitim öğretime başlayacak. 

Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Konya ili Selçuklu ilçesi sancak mahallesinde toplam 12.985 metre kare alana sahip.

Zemin artı dört katlı binasıyla 7795 metrekare kapalı alana sahip okulun 3340 metrekarelik iki adet atölye binası mevcut olup, söz konusu atölye binaları içinde 22 adet atölye bulunmaktadır. 

Bunlar dışında okul bünyesinde bir adet konferans salonu bir adet spor salonu ve 32 derslik yer almaktadır."

Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı

 

Yorum yapın