Northrop Grumman’dan Birleşik Krallık donanmasına hizmet içi eğitim

Birleşik Krallık Donanması, Northrop Grumman’den önce denizaltı yönetim sistemi aldı, şimdi de onun hizmet içi eğitim programını satın alıyor.

Küresel silah devi Northrop Grumman Corporation'un Britanya Adası kolu, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı'nın yürütme organlarından biri konumundaki Denizaltı Dağıtım Ajansı’yla Astute Sınıfı Denizaltı Platformu Yönetim Sistemi’nin (Platform Management System / PMS) hizmet içi desteği için sözleşme imzaladı.

Kod adları 4'ten 7'ye kadarki Astute denizaltılarına kurulan son teknoloji ürünü, tam entegre PMS'nin orijinal ekipman üreticisi olan Northrop Grumman, bu yeni sözleşmeyle, Kraliyet Donanması mensuplarına kendi ürününü en yüksek verimlilikle kullanmayı öğretecek.

PMS, bu segmentteki denizaltılarda aracın azamî uyum ve verimlilikte çalışmasını sağlayan yaşamsal bir ünite konumunda. Sistem, teknedeki diğer bütün sistemleri ve makineleri kontrol etmek, çalışmalarındaki eşgüdümü izlemek için yüksek teknolojiyi kullanıyor, operasyonel başarının anahtarı olan gerçek zamanlı bilgi ve tanılama sağlıyor.

Northrop Grumman’in Birleşik Krallık, Avrupa ve Ortadoğu CEO’su Nick Chaffey, yeni sözleşmeyi kamuoyuna duyurmak amacıyla yaptığı açıklamada, daha önce, Kraliyet Donanması'nın en gelişmiş denizaltı filolarından birine kendilerinin ürettiği bu kritik teknolojiyi entegre ettiklerini, şimdi ise aynı teknolojiyi en yüksek verimle kullanmanın anahtarlarını sunacaklarını belirtti.

“Donanmaya yaptığımız katkının ikinci aşamasına geçerken, bu aşamada da yine dünya çapında kanıtlanmış tasarım ve üretim uzmanlığımıza güvenmekteyiz. Yeni aşamadaki hizmet tesliminde ‘dijital-öncelikli’ diyebileceğimiz bir yaklaşım sergileyeceğiz. Söz konusu yaklaşım, denizaltıların yaşam döngüsü maliyetlerini düşürecek ve Birleşik Krallık'ın askerî gücünü dalgaların altında da korumasına yardımcı olacaktır.”

Grubun Büyük Britanya kolu, Nisan-2020'den bu yana programa geçici destek veriyordu. Şirket, kendi buluşu olan Platform Yönetim Sistemi’ni şimdiye kadar Tip 45 destroyerlerine, Hunt sınıfı mayın süpürücülerine ve İngiltere'nin yeni nesil nükleer caydırıcılık programına kurdu. An itibarıyla Donanma’ya bağlı 40’ı aşkın araç ve kuruluşta söz konusu sistemin kullanıldığı biliniyor.

Yorum yapın