Dronları milli KUBBE durduracak

Dron ve mini insansız hava aracı kaynaklı tehditleri durdurma yönelik milli çözümlere KUBBE eklendi. Anti-drone sistemleri, drone ve mini İHA’ların tespit ve takibinde çeşitli teknolojiler kullanıyor. DORUK İnsansız Hava Aracı Tespit Radarı geliştiren RST, bu alandaki çalışmalarını KUBBE Anti-Drone Sistemi ile yeni bir aşamaya taşıdı.

KUBBE Anti-Drone Sistemi, sahip olduğu radar sistemi ve opsiyonel termal ya da optik kameralarıyla üstün dron tespit ve takip performansı sunuyor. Opsiyonel radyo frekans mikser ile drone ve mini İHA tehditlerinin etkisiz hale getirilmesine de olanak sağlıyor.

KUBBE Anti-Drone Sisteminde, yerinde yapılan denetimlere göre tehditlere karşı en etkin çözümü oluşturmak için amaca göre farklı konfigürasyonlar ve sensör tipleri entegre edilebiliyor. Düşman dron ve mini İHA’larına karşı dinamik bir savunma sistemi olarak çalışan KUBBE, dronlar ve dronlar tarafından kullanılan faydalı yüklerin frekans bantlarını algılıyor. 3 kilometreye kadar tespit yapabilen sistem, dronu kontrollü bölgeye gönderiyor ya da durdurulduğu alana indiriyor.

Dronları milli KUBBE durduracak - DOME anti-drone system - RST Teknoloji - Savunma Sanayi - UAV

Yorum yapın