AREL

Sivil ve askeri havacılık endüstrisindeki hava araçlarının ihtiyacını karşılayacak ürünler üreten AREL Arçağ Elektrik Makine, 1987 yılında kuruldu.

AREL, 15 yıldan fazla havacılık sektörüne hizmet veriyor. Bu kapsamda AREL tarafından yerli olarak geliştirilen Ground Power Unit (Yer Destek Cihazı) ürünü hava araçlarına güç veriyor.

AREL Satış Koordinatörü Murat Polat, Defensehere.com’a verdiği röportajda, yer destek cihazını anlattı.

Türkiye’nin bu ürünü yurt dışından yıllarca tedarik ettiğini belirten Polat, tamamen AREL çabalarıyla millileştirdikleri ürün hakkında şunları söyledi:

"AREL Arçağ firması 1987 yılında kuruldu. Merkez ofisi Ostim’de, fabrika üretim alanı ise Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunmaktadır.

Sivil ve askeri havacılık olmak üzere hava araçlarının yer bakımları ve startlarının verilmesini sağlayan “Ground Power Unit” denen bir cihazın üretimini yapıyoruz.

Birçok çeşit de makinamız bulunmaktadır, elektrikli grup ve dizel motorlu gruplar olmak üzere, 15 yılın üzerinde havacılık sektörüne hizmet etmekteyiz.

Türkiye’de birçok kurumla sivil ve askeri havacılık olmak üzere çalışmalar yürütüyoruz. Çok iyi geri dönüşler elde ettik ve ivmemizi gün geçtikçe yükseltmekteyiz.

Bunlara ilave olarak, ihracat potansiyelimiz gün geçtikçe artmaktadır. İsviçre, Afganistan, Gürcistan, Rusya vb. birçok ülkeye ihracatımız bulunmaktadır.

Yer Destek Cihazı, yıllarca yurt dışından çok yüksek fahiş bedellerle ülkemize giriş yapmıştır. Emniyet Havacılığın bizi yönlendirmesiyle bu sektörün içinde bulduk kendimizi, gün geçtikçe geliştirdik.

Hava araçları hangar içerisine geldiklerinde elektronik sistemlerin test edilmesi gerekiyor, çünkü bu uçuş öncesi bir hazırlıktır.

Bu test aşamasında hava araçları kendi akülerini kullanmazlar, o noktada Ground Power Unit (Yer Destek Cihazı) ürünü devreye giriyor.

Dışarıdan besleyici bir ünite olarak hava aracının soket ile bağlantısı yapılır ve devam eden süreçte içeriye enerji verir.

Uçaklar ve helikopterler motorlarının ilk startını verecekleri noktada da yine Ground Power ihtiyacı duymaktadır. İşin özü yer destek cihazı, akü takviyesi gibi düşünün ama kendi aküsünü kullanmadan buradan enerji alırlar. Bu sayede kendi akülerinin ömürlerini uzatırlar ve gereksiz yere bir gelir kaybı ortadan kalkar.

Özellikle uçak ve helikopterlerde kendi içlerinde bulunan bataryaların çok yüksek bedellere mal olmasından dolayı, onların yerine bu cihazlar kullanılarak kendi batarya ömürlerini uzatıyorlar ve ciddi bir tasarruf elde ediyorlar.

AREL Ground Power’lar yüzde yüz yerli bir üretimdir, Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde ki fabrikamızda tamamen kendi emeğimiz ile üretilmektedir.

Uzun yıllar boyunca yurt dışından tedarik edilen böyle bir ürünü ülkemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz."

AREL’in yer destek cihazı hava araçlarına güç veriyor

Bu haberi diğer dillerde de okuyabilirsiniz

Yorum yapın