HAVELSAN yetkilisi, yerli video konferans sistemi HAVELSAN Diyalog'u anlattı

HAVELSAN Satış ve Kanal Yöneticisi Mahmut Esat Kara, uzaktan çalışma koşullarında yüksek güvenlik sağlayan yerli video konferans ürünü HAVELSAN Diyalog’u anlattı.

Sürekli olarak yeni özelliklerin eklendiğini belirten Kara, şunları söyledi:

"Öncelikle modern dünyada teknoloji bize çok kolay sunmaktadır. Bu çerçevede, bu kolaylıkların bazıları bugüne kadar uygulanmış olmakla beraber, bazı sistemlere kovid sebebi ile daha fazla ihtiyaç olmuş durumda.

Bunlardan en önemlilerinden birisi ise video konferans sistemleri, insanlar uzaktan çalışmaya daha çok teveccüh etmesiyle birlikte, daha çok uzaktan çalışma ihtiyacı, toplantıların daha çok uzaktan gerçekleştirilmesi durumu ortaya çıkmıştır.

Bu çerçeve pek çok hizmet sunan kurum var, ancak teknoloji beraberinde getirdiği faydalar ve kolaylıklar ile birlikte riskleri de ortaya koymaktadır.

Bunlardan en önemlisi veri güvenliği riskidir. HAVELSAN olarak biz bu konuda, verilerin tamamen içeride tutulduğu On-Premise çözümler üzerine çalışıyoruz ve böylelikle Türkiye’mizin verisi, Türkiye’de, hatta kurumlarımızın verisi kendi sistemlerinde kalmaktadır. Sadece kendi sunucuları üzerinden çalışmaktadır.

Burada HAVELSAN Diyalog ürünümüzün birkaç özelliğinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle ürünümüz On-Premise çözümler olarak sunulmakta ve sadece kurumun kendi serverlarında çalışmaktadır. Böylelikle veri trafiği, doğrudan ana sunucu üzerinden gerçekleşmekte ve üçüncü tarafların bu veriye hiçbir şekilde ulaşımı mümkün olmamaktadır.

HAVELSAN Diyalog ürünümüz, browser üzerinden çalışmakta ve mobil cihazlarda da tam sürüm olarak kullanılabilmektedir. Burada bizim çalışma sistemimizin bir diğer yönü ise kullanıcı kolaylığı ve User İnterface olarak sunulmaktadır.

User İnterface çerçevesinde, müşterilerimizin bütün fonksiyonlara çok kolay erişimi sağlanmakta, bütün kullanım özellikleri müşterilerimize sunulmaktadır.

Burada bir diğer önemli kısım ise sunduğumuz yazılımın sürekli gelişmekte olması ve bizim kendi sunucularımızda, kendi sistemlerimiz tarafından geliştirilmesi, HAVELSAN Diyalog tamamen yüzde yüz yerli ve milli imkânlarla, HAVELSAN’ın kendi geliştiricileri tarafından geliştirilmiş ve bugünkü seviyeye ulaşmıştır.

Şuanda ürünümüz ile ilgili ek geliştirmeler devam etmekte ve sürekli olarak yeni özellikler eklenmektedir.

HAVELSAN Diyalog’un kabiliyetleri ve kapasitesinin, müşterilere sunulmasının bir yönetimi de bugünkü kullandığımız IDEF programıdır.

Biz IDEF programı çerçevesinde HAVELSAN Diyalog ürünümüzü dijital iletişim sponsoru olarak konumlandırdık.

Bütün katılımcılarımıza HAVELSAN Diyalog ürünümüze erişim hakkı sunduk. Fuar süresince pek çok müşteri ve kullanıcı HAVELSAN Diyalog’u test etme ve kullanma imkânına sahip olmuştur."

HAVELSAN yetkilisi, yerli video konferans sistemi HAVELSAN Diyalog'u anlattı

Yorum yapın