Türkiye'nin savunma sanayii gündemi 19 - 25 Eylül 2022

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilmek üzere Nijer’le 2, Çad'la 3 adet Hürkuş satış sözleşmesi imzaladı.

HAVELSAN ve Yonca-Onuk Tersanesi işbirliğiyle geliştirilen Silahlı İnsansız Deniz Aracı Sancar, ilk testlerini başarıyla tamamladı.

ASELSAN, aviyonik sistemleri içeren yaklaşık 32 milyon dolarlık uluslararası satış sözleşmesi imzaladı.

Hafif silah üreticilerinden CANiK, 10-13 Kasım 2022 tarihleri arasında İtalya’da gerçekleştirilecek olan IDPA Avrupa Şampiyonası’nın ana sponsoru oldu.

21-25 Eylül’de Güney Afrika’da gerçekleştirilen, Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı’na Türkiye’den 25 firma katıldı.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi için TÜBİTAK UZAY'la, eğitim ve uçuş hizmeti verecek Fransız şirket, Axiom Space arasında anlaşma imzalandı.

Sualtı akustik sistemleri üreticisi ARMELSAN'ın yeni Ar-Ge Merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un da katılımıyla, Teknopark İstanbul’da açıldı.

SAHA İstanbul’un üyeliği, Uluslararası Uzay Federasyonu Genel Kurulu’nda onaylandı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, çip konusunda Malezya ile iş birliğine gidildiğini söyledi.

KALEKALIP’ın geliştirilip ürettiği 7,62 mm Yarı Otomatik Keskin Nişancı Tüfeği KMR762 A2’nin fabrika testleri başarıyla tamamlandı.

Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında 1 milyar 49 milyon lira bedelli Yapay Zeka Destekli Jandarma KGYS Projesi Sözleşmesi imzalandı.

TÜBİTAK MAM’ın, düşük frekanslarda çalışan yeni bir multistatik sonar sistemi geliştirdiği belirtildi.

Türkiye'nin savunma sanayii gündemi 19 - 25 Eylül 2022

Yorum yapın